تمرینات کاردرمانی در اتیسم

تمرینات کاردرمانی در اتیسم

کار به فعالیتهای روزمره اطلاق می شود که افراد در خانواده و اجتماع برای پر کردن زمان و ایجاد معنا و هدف در زندگی انجام می دهند. کاردرمانی و افراد دارای مشکلات و اختلالات سلامتی کمک می کند تا فعالیت های روزمره خود را از سر بگیرند. کاردرمانی برای ابعاد مختلف جسمی و روانی بیمار کار می کند.تمرینات کاردرمانی در اتیسم چگونه انجام می گیرد؟

یکی از اهداف اصلی کاردرمانی به استقلال رساندن مراجعه است به نحوی که پس از پایان جلسات بتواند کارهای روزمره خود را بدون کمک انجام دهد. کاردرمانی در کودکان با استفاده از مداخلات علمی از کودکان حمایت نموده و به آنها در بهبود مهارت های حرکتی ظریف و درشت، نحوه ابراز احساسات موثر، مراقبت از خود، مهارت های اجتماعی، کنترل احساسات و همچنین یادگیری کمک می کند.

کاردرمانی کودکان شامل چیست؟

۱. مهارت های حرکتی: مهارت های حرکتی درشت مانند نشستن و تعادل-مهارت های حرکتی ظریف مانند بستن بند کفش و غذا خوردن ۲. مهارت های یادگیری و عملکرد های اجرایی مثل حافظه فعال، توجه و تمرکز ۳. حمایت های عاطفی و اجتماعی ۴. پردازش های حسی، مدیریت حساسیت های حسی، کنترل رفتار و توانایی تمرکز ۵. مراقبت های شخصی مانند حمام و بهداشت، دستشویی رفتن و خوابیدن  ۶. کمک در زمینه تغذیه کودک ۷. تکنولوژی: تجویز کردن فناوری های کمک کننده برای یادگیری و مهارت های حرکتی و عملکردی ۸. مشاوره برای والدین و آموزگاران و ارائه ارزیابی و توصیه هایی برای کمک به یادگیری، رفتار و توجه

 کاردرمانی برای چه کودکانی مفید واقع می شود؟

 کودکان با هرگونه چالش یادگیری، حسی و رشدی می توانند از خدمات کاردرمانی بهره‌مند شوند که شامل:

 مشکلات رشدی- چالش در یادگیری- مشکلات تمرکز و برنامه ریزی- اختلالات طیف اتیسم- اختلالات بیش فعالی و نقص توجه- مشکلات نارساخوانی و مشکلات نوشتن- اختلالات پردازشی حسی- مشکلات سلامت روان و مشکلات رفتاری- فلج مغزی- مشکلات کروموزومی، ژنتیکی، مادرزادی و آسیب های ناشی از ضربه

اهداف کاردرمانی کودکان اتیسم

 هدف کاردرمانی پرورش، حفظ و بهبود مهارت های مورد نیاز در کودکان اتیسم جهت رسیدن به سطح عملکرد مناسب در مدرسه و منزل میباشد. کاردرمانگران در برنامه های درمانی خود از رویکرد کلی نگر استفاده کرده و قابلیت های جسمانی، اجتماعی، عاطفی، شناختی و حسی کودکان و همچنین نیازهای آنها را ارزیابی می‌کنند.

 کاردرمانی در کودکان اتیسم باعث بهبود مهارت های مورد نیاز در نوشتن، مهارت های حرکتی ظریف و مهارت های مرتبط با زندگی روزمره میشود. مهمترین نقش کاردرمانی ارزیابی اختلالات پردازش حسی به جهت حذف موانع موجود در مسیر یادگیری کودکان اتیسم می‌باشد. در این حالت کودک به آرامش بیشتری دست یافته و قدرت تمرکز و توجه او افزایش می یابد.

برخی از مزایای کاردرمانی کودکان اتیسم

 یادگیری- خودباوری- افزایش اعتماد به نفس- حفظ استقلال- تعامل اجتماعی- افزایش تمرکز بر تکالیف تحصیلی- برقراری ارتباط به شیوه موثر- شرکت در بازی با همسالان- مدیریت خودتنظیمی- یادگیری نحوه درست ابراز احساسات- شناسایی و برطرف شدن مشکلات خواب- اجرای صحیح تمرینات ورزشی مناسب- کنترل تغذیه و ویتامین های مورد نیاز کودک- بهبود مهارت‌های زبانی و اجتماعی

تمرینات کاردرمانی در کودکان اتیسم

مطالعات نشان داده‌اند که فعالیت‌های شدید بیش از ۲۰ دقیقه می تواند به کاهش رفتارهای تکراری، بیش فعالی و پرخاشگری کودکان اتیسم کمک کند و همچنین باعث افزایش سلامت عمومی آنها می‌شود. درمانگر برای کودک اتیسم تمریناتی را در نظر می‌گیرد که به صورت همزمان میزان هماهنگی قدرت، استقامت و آگاهی بدن را افزایش دهد.

پرش ستاره ای

فعالیت های پرشی و حرکتی یکی از تمرینات بسیار عالی برای استقامت قلبی-عروقی، تقویت پاها و نیز افزایش آگاهی بدن هستند و اینکه این تمرین را در هر مکانی می‌توان انجام داد. در این تمرین فرد در حالت چمباتمه قرار می‌گیرد(زانوها خم، پاها صاف و کف پا روی زمین و بازها به سمت قفسه سینه) سپس از حالت چمباتمه، بازوها و پاها را به حالت Xدر می‌آورد و مجدداً به حالت چمباتمه باز می‌گردد.این تمرین را حداکثر ۲۰ بار می‌توان انجام داد.

حلقه بازو

این تمرین یکی از فعالیت‌هایی است که به کاهش بروز رفتارهای تکراری مثل کف زدن و همچنین افزایش انعطاف بدنی کودکان اتیسم کمک می‌کند. در این تمرین پاها به اندازه عرض شانه باز و دست ها در کنار هم قرار می گیرند سپس بازوها در طرفین عرض شانه بالا آمده و شروع به کشیدن دایره در فضا می کنند.به تدریج می‌توان قطر دایره ها را افزایش داد.

تمرینات آینه ای

از آنجایی که کودکان اتیسم به سختی با محیط اطرافشان تعامل برقرار می‌کنند این تمرینات به بهبود این تعامل کمک قابل توجهی خواهد داشت. برای این تمرین درمانگر روبروی کودک می‌ایستد به طوری که انگار کودک مقابل یک آینه ایستاده است و سپس حرکات او را تقلید می کند. به عنوان مثال اگر کودک بازوی چپ خود را بلند کرده درمانگر بازی راست خود را بلند می‌کند.

این تمرین را برای یک الی دو دقیقه می‌توان ادامه داد. برای اثرگذاری بیشتر می توان در برخی مواقع دست کودک را لمس کرد.

کوبیدن و پرتاب توپ طبی

پرتاب اشیا سنگین مانند توپ های طبی می تواند باعث افزایش قدرت شده و تعادل را بهبود ببخشد و همچنین ممکن است اهداف درمانی داشته  و بخش هایی از مغز که مسئول حافظه کوتاه مدت هستند را تحریک کند.برای انجام این تمرین کودک در حالت ایستاده توپ را با هر دو دست نگه می دارد، با بازوهای صاف توپ را به سمت بالا بلند کرده و با حداکثر نیرو توپ را به زمین می کوبد. این حرکت را می توان ۲۰ بار تکرار کرد.می توان این تمرین را با تعیین یک هدف برای پرتاب توپ و یا افزایش وزن توپ سخت‌تر کرد.

فرغونی راه رفتن بر روی دستان

کودک در حالت تحمل وزن روی دست ها بر زمین قرار می‌گیرد سپس درمانگر پا های کودک را گرفته و از زمین جدا می‌کند و از کودک می‌خواهد که همانند فرغون به جلو حرکت کند.این تمرین، یک تمرین بسیار مفید برای ثبات شانه، آرنج و مهارت های حرکتی و دستی کودک می‌باشد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس و مشاوره