ویزیت در منزل

 

گفتاردرمانی به عنوان یکی از شاخه های توانبخشی  شامل ارزیابی و درمان اختلالات گفتار و زبان , بلع و صوت و حنجره می‌باشد .

 ماموریت یک گفتاردرمانگر یا آسیب شناس گفتار و زبان به صورت کلی در دو حوزه کودک و بزرگسال تعریف می‌شود .

به صورت کلی اختلالات دوران کودکی شامل اختلالاتی از قبیل لکنت ، تاخیر زبان ، اتیسم ، بیش فعالی ، اختلال یادگیری در مدرسه ، کم شنوایی ، شکاف کام ، مشکلات تلفظ ، اختلال بلع نوزادی ،فلج مغزی ؛کم توان ذهنی و ….

و اختلالات دوران بزرگسالی شامل  اختلالاتی نظیر سکته مغزی ، آفازی ، اختلالات بلع بزرگسال ، اختلالات صوت و حنجره ، آلزایمر و دمانس و…. در دوره بزرگسالی بخشی از حیطه های فعالیت گفتاردرمانگران می‌باشد .

راهکار اختصاصی برای والدین کودکان اتیسم
آسیب های تلویزیون برای نوزاد

 اهداف گفتار درمانی چیست ؟

شایده در نگاه اول وظیفه یک گفتاردرمان ارزیابی و درمان اختلالات گفتار و زبان به نظر برسد.اما باید بدانید یک گفتاردرمان یا آسیب شناس گفتارو زبان می تواند در زمینه های زیر ما کمک کند.

  • کمک به افرادی که اختلالات تلفظی دارند
  • کمک به افرادی که دچار لکنت زبان اند
  • کمک به کودکان و بزرگسالی که به هر دلیلی در گفتار و طرز تکلم مشکل دارند
  • کمک به طیف گسترده ای از افراد کم توانان ذهنی
  • کمک به افرادی که به هر دلیلی در برقراری ارتباط با محیط اطراف دچار مشکل اند
  • کمک به افرادی که اختلال در صوت یا صدا یا حنجره دارند
  • ارائه ی راهکار های کاربردی به افرادی که دچار لکنت یا سایر اختلالات روانی-گفتاری شده اند
  • کمک به افراد دارای اوتیسم
  • کمک به افراد داری پیش فعال
  • کمک به افرادی که دچار شکاف کام و لب شده اند
  • کمک به افرادی که به دلیل آسیب مغزی زبان پریش (آفازی) شده اند
  • کمک به ناشنوایان یا کم شنوایان بعد و قبل از دریافت سمعک یا کاشت حلزون برای برقراری ارتباط کلامی
  • کمک به افرادی که در فرایند بلع (خوردن و نوشیدن) مشکل دارند
  • کمک به افرادی که دچار اختلال فرایند یادگیری شده اند و در مدرسه مشکلات خواندن نوشتن ریاضی

گفتاردرمانگران  از تکنیک ها و رویکردهای مختلفی برای بهبود و درمان اختلالات مختلف گفتاری استفاده می‌کند و این جلسات معمولا به صورت داخل کلینیکی ( مراکز خصوصی و بیمارستان ها و … ) جلسات هوم ویزیت ( ویزیت در منزل ) و جلسات درمانی آنلاین می‌باشد.

جلسات درمانی در منزل به صورت معمول در قالب جلسات سی الی چهل و پنج دقیقه و برای هر هفته یک الی بیشتر جلسه می باشد. طی جلسه درمانی، درمانگر متناسب با ارزیابی و تعیین اهداف درمان اقدام به ارایه تکنیک ها و تمرینات متنوع جهت کسب یا تثبت مهارت ها مینماید.

خانه رشد به عنوان پلتفرم آنلاین ارایه خدمات توانبخشی و روانشناسی برای کودکان و بزرگسالان نیازمند به خدمات گفتاردرمانی و کاردرمانی و روانشناسی در جهت افزایش خدمت و رضایت اقدام به ارایه خدمت درمان در منزل یا هوم ویزیت کرده است.

خدمات درمان در منزل خانه رشد شامل گفتاردرمانی در منزل ،کاردرمان در منزل ؛روانشناسی با هدف رفتاردرمانی و بازی درمانی در منزل و خدمات ای بی ای می باشد.

گفتاردرمانی در منزل  

جهت استفاده از خدمات درمان در منزل خانه رشد بعد از درخواست شما و پر کردن لینک این صفحه همکاران پذیرش جهت تعیین وقت غربالگری اولیه با شما تماس خواهند گرفت. بعد از ثبت اطلاعات شما و تاریخچه گیری اولیه طی جلسه غربالگری اطلاعات شما به سرپرست بخش خدمات هوم ویزیت ارایه خواهد شد.

بعد از بررسی اولیه پرونده  و ثبت اطلاعات تکمیلی متناسب با شکایت اصلی مراجع،سن و منطقه درمانگر مناسب جهت ارایه خدمات معرفی خواهد شد. انتخاب درمانگر مناسب و تخصصی از اهدف اصلی تعیین شده در خانه رشد جهت پیشبرد اهداف درمان و افزایش رضایت مراجعین می باشد.

 بعد از ارزیابی اولیه مهارت های رشدی که توسط درمانگر تخصصی انجام می‌شود مسیر درمانی و مشاورات لازم به خانواده ارائه می‌گردد .

در طول مسیر درمان پشتیبان مجموعه خانه رشد بعلاوه گزارش های ماهیانه جهت نظارت در مسیر درمان در کنار شما خواهد بود و در صورت نیاز جلسات مشاوره و سوپروایزر هماهنگ می‌گردد. 

آیا خانواده میتواند تمرینات درمانگر در منزل را تکرار نماید؟

جهت کسب و تثبیت هر مهارت یکی از مولفه های اصلی تکرار و تکرار و تمرین می باشد. بنابراین حتما توصیه میشود خانواده در کنار تمرینات تخصصی درمانگر به صورت روزانه پلن از درمانگر خود گرفته و تحت نظارت و کوچ درمانگر خود  بخشی از تایم روزانه را به تمرینات در منزل اختصاص دهد.

تحقیقات نشان می دهد که در یادگیری در جلسات کوتاه تر و با دفعات موثر تر از جلسات طولانی با تعدا  دفعات کمتر می باشد.. معمولا توصیه می شود روزانه سه نوبت و هر نوبت به مدت ده الی پانزده دقیقه تمرینات درمانی تمرین شود. زمان مناسب برای اجرای هر تمرین هم بین یک الی سه دقیقه می باشد. قابل ذکر است این زمان بندی بر اساس نظریه ظرفیت شناختی هر فرد می باشد.

به طور میانگیبن ظرفیت توجه یک بزرگسال بالغ هفت مثبت منفی دو می باشد.یعنی جهت یادگیری بهتر هست یک بزرگسال برای هر حدود هفت دقیقه تمرکز روی یک موضوع جهت یادگیری یک الی دو دقیقه استراحت نماید.

جهت اجرای تمرینات و اولویت بندی آن ها حتما از درمانگر خود هر هفته پلن اختصاصی بخواهید و همینطور ابتدای هر جلسه درمان گزارشی از تایم تمرین و نحوه اجرا و نتایج در اختیار گفتاردرمانگر یا کاردرمانگر خود قرار دهید.

برای اجرای هر تمرین و هدف رعایت چند نکته کمک کننده خواهد بود :

  • بهتر است با مهارت های ساده تری شروع کنید تا آنها را با موفقیت انجام دهد.
  • تلاش کنید هر مهارتی و هدف را به بخش های ساده تر تقسیم کنید.

مثلا مهارت کتاب خواندن نیازمند رعایت چند نکته است.مثل پروزودی و اهنگ کلام و زبان بدن و…تلاش کنید هر بار روی یک مهارت و نکته تمرکز کنید.

  • از شمارش تا ده استفاده کنید.

برای بخشی از تمرینات جهت تحمل و ماندن روی تمربن می توان از شمارش تا ده کمک گرفت.مثلا برای تمرین انداختن توپ در سبد و ده به معنای اتمام است.یا مثلا ده حبه قند داخل قوطی آماده کنید و با هر بار موفق شدن کودک یا تلاشش جهت اجرا حبه قند را داخل قوطی اصلی و ودوم منتقل کنید.با اتمام حبه قند ها کار تمام و وقت جایزه و استراحت هست.

  • از کانتر شمارنده استفاده کنید

به فروشگاه لوازم ورزشی بروید و یک کانتر بخرید. شمارنده، یک شی کوچک و گرد با یک دکمه است. هر بار که دکمه را فشار می دهید ، شمارنده یک عدد بالا می رود. نقش کانتر همان تکنیک شمارش تا ده می باشد

  • تشویق و تایید فراموش نشود. برای هر یک فیدبک منفی حداقل چهار مورد تشویق داشته باشید.
  • مشخص کنید فیدبک تشویق یا درخواست اصلاح دقیقا برای کدام فعالیت و تلاش هست.
  • شوخ طبعی و رقابت فراموش نکنید
  • با حوصله و آرامش و اهنگ کلامی مناسب وارد تمرین شوید و فراموش نکنید هدف اول شما مادر یا پدر خوب بود است و بعد بسته به نیاز نقش معلم یا درمانگر خوب را بازی کنید.

مطالب مرتبط :

علائم واضح اتیسم

علائم واضح اتیسم

در طی سالها طبقه بندی های مختلفی برای اختلال طیف اتیسم صورت گرفته است؛از سندروم آسپرگرواختلال فروپاشی دوران کودکی و.. در DSM4 تا اتیسم با عملکرد بالا و..در DSM5. فارغ از نوع طبقه بندی های و اسامی به کاررفته،تمامی این دسته بندی ها در یک ویژگی مشترک هستند و آن نقص کودکان در تعامل و

ادامه مطلب »
تاثیر تلویزیون بر مغز کودک

تاثیر تلویزیون بر مغز کودک

امروز شاید برای اولین بار با چنین جمله ای برخورد داشته باشید که: در تصویربرداری از مغز، اثرات تماشای منظم تلویزیون بر مدارهای عصبی کودک به وضوح قابل مشاهده است! در این مقاله تاثیر تلویزیون بر مغز کودک را بررسی می کنیم. اگر کودک در خانه دارید و مشکل تماشای تلویزیون دارید این مقاله را

ادامه مطلب »
5 نکته درباره اتیسم

این 5 نکته درباره اتیسم را نمی دانید!

به عنوان یک اختلال طیف، درک اوتیسم به آسانی سایر اختلالات عصبی یا رشدی نیست، زیرا بروز هر علامت طیف از فردی به فرد دیگر متفاوت است.با وجود اطلاعات نادرست و تناقضات فراوان پیرامون اوتیسم، تصمیم گرفتیم مقاله ای در زمینه 5 نکته درباره اتیسم بنویسیم تا به شما در درک بیشتر این اختلال کمک

ادامه مطلب »
تماس و مشاوره