شاید دچار اختلالاتی در گوش خود شده اید و نمی دانید باید به چه کسی مراجعه کنید؟ این مسئله ممکن است به علت شباهات زیاد بین رشته های شنوایی شناسی و تخصص گوش و حلق و بینی رخ داده باشد. شاید گیج شده اید که تفاوت متخصص گوش و حلق و بینی و شنوایی سنج و شنوایی شناس چیست؟ یا اینکه اصلا هر کدام از این رشته ها چه فعالیتی دارند؟ همچنین ممکن است که تازه کنکور داده باشید و می خواهید بدانید فرق شنوایی سنجی و شنوایی شناسی در چیست؟ به هرحال شما اینجا هستید و به دنبال یافتن فرق شنوایی سنجی و شنوایی شناسی می گردید. ما نیز در این مقاله قصد داریم تا با شما در ارتباط با فرق شنوایی سنجی با شنوایی شناسی سخن بگوییم. امیدواریم در پایان این مقاله به پاسخ سوال خود برسید.
شنوایی شناسی چیست؟
شنوایی شناسی یکی از رشته ها زیر مجموعه علوم پزشکی است که شما می توانید در آن از مقطع لیسانس تا دکتری تحصیل کنید. یک شنوایی شناس بیشتر بر روی اختلالات شنوایی تمرکز می کند. متخصصین این رشته در وهله اول سعی می کنند تا عامل و علت مشکلات شنوایی را درک کنند. در مرحله بعدی سعی می کنند تا به نحوی این مشکلات را حل کنند. یک متخصص شنوایی شناسی با استفاده از ابزار هایی این مراحل را انجام می دهد. یکی از مشهور ترین فعالیت های شنوایی شناس ها بررسی وضعیت شنوایی و تعیین سمعک برای گوش افراد است.
شنوایی سنجی چیست؟
بسیاری از افراد تصور می کنند که رشته ای با عنوان شنوایی سنجی وجود دارد. همین مسئله عامل اصلی ایجاد سوال فرق شنوایی سنجی و شنوایی شناسی چیست می گردد. در حقیقت رشته تحصیلی با عنوان شنوایی سنجی وجود ندارد و ما فقط رشته شنوایی شناسی داریم. شنوایی سنجی خدمتی است که یک شنوایی شناس آن را انجام می دهد. یعنی به گونه ای شنوایی سنجی یک غعالیت زیر مجموعه از شنوایی شناسی محسوب می گردد. هنگامی که یک شنوایی شناس به سنجش میزان شنوایی مراجعش می پردازد در حقیقت شنوایی سنجی می کند. پس رشته دانشگاهی با نام شنوایی سنجی وجود ندارد و شنوایی سنجی تنها یک زیر مجموعه است.
فرق شنوایی سنجی با شنوایی شناسی در چه چیزی می باشد؟
همانطور که در پاراگراف قبل نیز بیان شد رشته ای به نام شنوایی سنجی وجود خارجی ندارد و این مسئله که برخی از افرادی را با نام شنوایی سنج می شناسند، فقط یک اشتباه بیانی است. پس اگر شما دچار اختلالات شنوایی هستید و می خواهید بدانید که باید برای درمان و بررسی به شنوایی سنج مراجعه کنید یا شنوایی شناس باید به شما بگوییم که هر دو این موارد یکی هستند. پس شما باید به یک شنوایی شناس جهت سنجش شنوایی خود مراجعه کنید. به طور کلی برای اختلالات شنوایی مراجعه به شنوایی شناس فعالیتی کار آمد تر نسبت به مراجعه به پزشک گوش و حلق و بینی است.
سخن پایانی
رشته شنوایی شناسی یکی از رشته های پیراپزشکی است که در آن افراد با استفاده از ابزاری به سنجش شنوایی، تجویز سمعک و… می پردازند. این رشته دارای دکتری تخصصی می باشد. شما می توانید در رشته شنوایی شناسی به تحصیل بپردازید. فرق شنوایی سنجی با شنوایی شناسی وجود ندارد زیرا هر دو این موارد یکی است. پس دیگه این اشتباه را تکرار نکنید که این دو مورد را از یکدیگر مجزا بدانید در حالی که باهم مرتبط هستند.