کلینیک گفتاردرمانی

کلینیک گفتاردرمانی

گفتاردرمانی یا آسیب شناسی گفتارو زبان یکی از رشته های توانبخشی است که در جهت ارزیابی،درمان و توانبخشی مشکلات گفتار، زبان و بلع در کودکان و بزرگسالان انجام می شود. هدف نهایی در گفتاردرمانی بهبود یا تقویت برقراری ارتباط است. که این هدف در کلینیک گفتاردرمانی محقق می شود.

معرفی تیم تخصصی خانه رشد

با ظهور پاندمی کرونا و نیاز روزافزون جامعه به خدمات تخصصی و به‌روز ، خانه رشد با تمرکز بر درمان آنلاین اقدام به ارائه خدمات تخصصیِ گفتاردرمانی، کاردرمانی، روانشناسی و مشاوره به صورت آنلاین نمود و امروزه خانه رشد به عنوان اولین، بزرگترین و تخصصی ترین تیم درمان آنلاین کشور تاکنون مفتخر به ارائه خدمات مشاوره و غربالگری آنلاین و رایگان به بیش از ۱۰ هزار کودک و همچنین ارائه خدمات درمانی به بیش از ۲ هزار کودک می باشد .

مشاوران و متخصصان خانه رشد بصورت شبانه روزی آماده پاسخ گویی به سوالات و ابهامات شما در ۳ محور اصلی رشد طبیعی کودک، اختلالات رشدی کودک و توان بخشی بزرگسال و نیز در صورت لزوم ارجاع به مراکز درمانی معتبر می باشند.

تمرینات گفتاردرمانی در کلینیک گفتاردرمانی

تمرینات گفتاردرمانی با توجه به نوع و شدت اختلال و با درنطر گرفتن شرایط مراجع از طرف گفتاردرمانگر توصیه می شود. بعد از برگزاری هر جلسه گفتاردرمانی توسط درمانگر، تمرینات خاص و مورد نیاز به مراجع یا والدین برای آموزش در منزل تجویز می شوند. پیشرفت مراجع به میزان کیفیت انجام تمرینات وابستگی دارد.

فواید تمرینات گفتاردرمانی در کلینیک گفتاردرمانی

تمرینات گفتاردرمانی در محیط کلینیک گفتاردرمانی در صورت تداوم در اجرا به بهبود شرایط مراجع کمک بسزایی خواهد کرد. این تمرینات با بکارگیری خاصیت نوروپلاستیسیتی مغز به بهبود شرایط گفتار و زبان بیمار کمک خواهد کرد. تمرینات گفتاردرمانی مناطق سالم و آسیب ندیده مغز را تشویق می کند تا کمک به مناطق آسیب دیده را برعهده بگیرد و از آن جایی که نورورپلاستیسیتی با تکرار و مداومت تحریک می شود، بنابراین توجه به تکرار و تمرین نکات ذکر شده توسط گفتاردرمانگر الزامی است.

حیطه های فعالیت گفتاردرمانگر چیست؟

  • افراد مبتلا به اختلالات تولیدی و تلفظی
  • افراد مبتلا به اختلالات صوت
  • افراد مبتلا به اختلالات یادگیری
  • افراد مبتلا به کم شنوایی
  • افراد دچار آفازی یا زبان پریشی
  • افراد دارای شکاف لب و کام
  • مشکلات بلع در نوزاد، کودک، بزرگسال
  • کودکان مبتلا به بیش فعالی و کم توجهی
  • افراد مبتلا به کم توان ذهنی
  • افراد مبتلا به انواع سندرم ها همچون سندرم داون
  • افراد مبتلا به اختلالات طیف اوتیسم
  • افراد مبتلا به لکنت
  • کودکان دارای تاخیر رشدی که دیر صحبت می کنند
  • افراد مبتلا به فلج مغزی
  • افراد مبتلا به MS و ALS  و پارکینسون

برای دریافت نوبت غربالگری و کارنامه رشد رایگان فرم ذیل را تکمیل نمایید.

بعد از پر کردن فرم زیر منتظر تماس همکاران برای نوبت دهی باشید.

فرم دریافت نوبت غربالگری و کارنامه رشد رایگان

ثبت اطلاعات برای دریافت نوبت غربالگری و کارنامه رشد رایگان
نکته مهم برای مراجعین خارج از ایران: جهت ارتباط با پذیرش از طریق واتس اپ 09381708285 (خانم دوستی) اقدام کنید.
    

چه کسانی نیاز به گفتاردرمانگر دارند؟

هر شخصی در هر برهه از زندگی و در هر سنی زمانی که در برقراری ارتباط از طریق گفتار و زبان دچار مشکل باشد و یا با مشکلاتی در بلع یا صدای خود دست و پنجه نرم کند باید به گفتاردرمانی جهت ارزیابی و دریافت مشاوره های مورد نیاز مراجعه کند.

از جمله این افراد شامل ، فرد دارای لکنت، مشکلات تلفظی، مبتلایان به اوتیسم یا کم شنوایی، کم توان ذهنی و سندرم داون، افراد دارای شکاف کام و لب، افراد دارای مشکلات صدا مانند صدای خشن یا حس آسیب در گلو، افرادی که پس از ضربه یا سکته دچار مشکلات بلع یا گفتار می شوند، نوزادان نارس که مشکلاتی در مکیدن اولیه و یا بلع دارند و … .

والدین یا مراجعین باید توجه کنند که هر فردی با توجه به شرایط خاص خود و نیازهای موجود، مشاورات لازم را دریافت می کند و در صورت لزوم به صلاح دید گفتاردرمانگر جلسات بعدی مشخص می شوند.

میزان تاثیر و طول جلسات گفتاردرمانی چگونه است؟

قطعا میزان تاثیرپذیری، فاصله و طول جلسات بستگی به فاکتورهای مختلفی دارد همچون:

1.سن مراجع: هرچه سن مراجع کمتر باشد یا زمان سپری شده از آسیب کمتر باشد تاثیر گفتادرمانی بیشتر است.

2.نوع اختلال: برخی از اختلالات پس از تعداد کمی جلسات درمانی حل می شوند اما برخی اختلالات با توجه به ژنتیک اختلال یا سایر عوامل ممکن است چندین سال به طول انجامد.

3.شدت  اختلال:  طبیعتا هر چه شدت مشکل بیشتر باشد، طول جلسات بیشتر خواهد بود.

4.همکاری مراجع و والدین: انگیزه خانواده و درمانجو و همکاری و انجام توصیه ها و تمرینات در منزل به تاثیرپذیری بیشتر و پیشرفت مراجع کمک خواهد کرد.

گفتاردرمانی در منزل برای کودکان

گفتار درمانگر تمام حیطه های رشد گفتار و زبان کودک شما را بررسی میکند تا حیطه های دارای تاخیر و تاثیرگذار در رشد اجتماعی کودک شما را بیابد. این کار با مقایسه‌ی عملکرد کودک شما با رشد عادی کودکان هم سن انجام می شود. یعنی بررسی اینکه یک کودک عادی در آن سن قادر به انجام چه کار هایی است.

تمرین ها و فعالیت های گفتار درمانی بر اساس نوع و شدت اختلال، سن و نیاز های شما و کودکتان میتوانند متفاوت باشند. طی یک جلسه گفتار درمانی چه در کلینیک چه در منزل، درمانگر ممکن است:

  • با بازی، مکالمه، استفاده از اشیاء و کتاب ها با کودک شما ارتباط برقرار کند  و ازین طریق ارتباط کودک را بررسی میکند.
  • صدا ها و هجا های صحیح را در حین یک بازی متناسب با سن کودک نشان دهد تا کودک صداها را بشنوند در صورت نیاز برای تولید آن ها تحریک شود.
  • پس از ارزیابی و ارائه درمان توسط گفتاردرمانگر در جلسه، راهکارها و تکالیفی را برای کودک و والدین در مورد نحوه انجام گفتار درمانی در خانه ارائه می دهد.

گفتاردرمانی در منزل برای بزرگسالان

گفتار درمانی برای بزرگسالان چه در کلینیک چه در منزل و یا آنلاین نیز با ارزیابی شروع می شود. درمانگر با ارزیابی بهترین روش درمان و نیاز های شما را بررسی می کند. تمرینات گفتار درمانی برای بزرگسالان میتواند به شما در گفتار، زبان و ارتباط کمک کند.

گفتاردرمانی در مشکلات مربوط به صدا یا بلع نیز کارآمد است و در بهبود کیفیت صوت یا برطرف کردن مشکلات بلع پس از مسائلی همچون سکته اقدامات مهمی انجام می دهد.

تمرینات ممکن شامل این موارد باشند:

  • تمرینات حافظه، توالی و حفظ موضوع، بهبود شناخت
  • تکنیک های برقراری ارتباط موثر با توجه به حرغه و سطح اجتماعی
  • تمرینات تنفسی، صوتی و بلع با توجه به نیاز و آسیب وارده به بیمار

جلسات گفتاردرمانی چطور برگزار می شود؟

جلسات گفتاردرمانی توسط گفتاردرمانگر انجام می شود. که ممکن است در کلینیک های خصوصی، دولتی یا بیمارستان ها و یا منزل بیمار خدمات ارائه دهند. جلسات معمولا انفرادی و حدود ۳۰ تا ۴۵ دقیقه می باشد. در جلسات اولیه به ارزیابی دقیق مراجع و اولویت های ارتباطی او می پردازد و مشاورات لازم را به مراجع یا خانواده ارائه می دهد و جلسات درمان به صلاح دید درمانگر به فواصل مختلف ادامه می یابند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس و مشاوره