اختلال خواب در کودکان اوتیسم

در طی چند ماه اول زندگی نوزادان در چرخه عادی از خواب و بیداری خود قرار می‌ گیرند. سپس به تدریج از ساعات خواب آن ها در روز کاسته شده و خواب برای مدت بیشتری در شب اتفاق می‌ افتد. اما برخی کودکان همچنان با خوابیدن یا شب‌ خوابیدن مشکل دارند و این مشکل تا سنین شروع مدرسه و پس از آن نیز ممکن است ادامه داشته باشد.

  این اختلال خواب در کودکان اوتیسم شایع‌تر می‌ باشد. محققان تخمین زده‌اند که بین ۴۰ الی ۸۰ درصد کودکان اوتیسم در خوابیدن مشکل داشته و دچار بی‌ خوابی هستند.

 در این مطلب سعی داریم به اختلال خواب در کودکان اوتیسم بپردازیم.

 انواع اختلال خواب در کودکان اوتیسم:

  •  مشکل در به خواب رفتن
  • عادات نامناسب خواب
  • بی‌قراری در خواب یا کیفیت پایین خواب
  • بیدار شدن‌ های مکرر
  • بیدار شدن زود هنگام

 اختلال خواب در کودکان اوتیسم و فقدان یا کمبود خواب شبانه، نه تنها خود کودک بلکه کل افراد خانواده را تحت تاثیر قرار می‌ دهد. بنابراین شناخت دلایل و راه حل‌ های جبران این مشکلات ضروری می‌ باشد.

 عوامل ایجاد کننده اختلال خواب در کودکان اوتیسم:

محققان هنوز به طور دقیق و با اطمینان نمی‌ دانند که چرا اغلب کودکان اوتیسم با اختلال خواب روبرو هستند، اما در زمینه اختلال خواب در کودکان اوتیسم نظریه‌ هایی را مطرح کرده‌اند:

  • این نظریه مرتبط با نشانه‌ذهای اجتماعی می‌ باشد. مردم می‌ دانند که چه زمانی از شب باید بخوابند و چه زمانی از روز بیدار شوند. این امر به علت چرخه طبیعی نور و ریتم‌ های شبانه روزی بدن می‌رباشد. به عنوان مثال یک کودک ممکن است خواهر و برادر یا والدین خود را در حال آماده شدن برای خواب ببیند و یاد بگیرند. اما کودکانی که مبتلا به اوتیسم هستند اغلب در برقراری ارتباط با دیگران و درک رفتار های افراد اطراف خود مشکل دارند و ممکن است تفسیر نادرستی داشته باشند و یا نتوانند این علائم را درک نمایند.
  • این نظریه مربوط به هورمون ملاتونین می‌ باشد که به تنظیم چرخه خواب و بیداری کمک می‌ کند. بدن برای ساخت هورمون ملاتونین به یک اسید آمینه به نام تریپتوفان احتیاج دارد که طبق تحقیقات انجام شده‌، این نوع اسید آمینه در کودکان اوتیسم پایین‌تر یا بالاتر از حد نرمال می‌ باشد.

 به طور معمول میزان میتونین در پاسخ به تاریکی افزایش یافته و در طول روشنایی روز کاهش پیدا می‌کند تحقیقات نشان داده‌اند که در برخی از کودکان اوتیسم در ساعت‌ های مناسبی از شب ملاتونین آزاد نشده و یا به میزان کمی آزاد می‌ شود و در عوض مقادیر زیادی از آن در طول روز آزاد می‌ شود.

  • یکی دیگر از دلایلی که می‌ تواند باعث اختلال خواب در کودکان اوتیسم شود، بالا بودن حساسیت این کودکان نسبت به محرک‌ های بیرونی مانند نور، لمس و صدا می‌ باشد. این مسئله باعث می‌ شود کودکان اوتیسم در به خواب رفتن مشکل داشته باشند و یا به طور ناگهانی از خواب بیدار شوند.
  • اضطراب یکی از مواردی است که می‌ تواند فرایند خواب را تحت تاثیر قرار دهد. کودکان مبتلا به اوتیسم اختلال خواب را به دلیل اضطراب نیز تجربه می‌ کنند.

 

اثرات اختلال خواب در کودکان اوتیسم:

اختلال خواب در کودکان اتیسمی

 نداشتن خواب خوب و کافی در طی شبانه روز می‌ تواند تاثیرات جدی بر زندگی و سلامت کودک داشته باشد. تحقیقات نشان داده‌اند که بین اختلال خواب در کودکان اوتیسم و موارد زیر ارتباط وجود دارد: پ

رخاشگری_ افسردگی_ بیش فعالی_ افزایش مشکلات رفتاری_ افزایش حرکات تکراری_ تحریک پذیری_ گوشه گزینی_ ضعف در یادگیری و عملکرد شناختی

 یک مطالعه نشان داده که والدین کودکان اوتیسم نیز کمتر می‌ خوابند، کیفیت خواب کمتری دارند و زودتر از سایر والدین از خواب بیدار می‌ شوند.

 چگونه اختلال خواب در کودکان اوتیسم را تشخیص دهیم؟

 هر کودکی در هر سنی که باشد به میزان متفاوتی از خواب نیاز دارد. به طور کلی میزان نیاز کودکان به خواب در دسته‌ بندی زیر قرار می‌ گیرد:

 سنین ۱ تا ۳ سال:

۱۲ الی ۱۴ ساعت خواب در روز

سنین ۳ تا ۶ سال:

۱۰ الی ۱۲ ساعت خواب در روز

سنین ۷ تا ۱۲ سال:

۱۰ الی ۱۱ ساعت خواب در رو

 اگر کودک شما به طور مرتب در خوابیدن مشکل دارد یا مکرراً در طول شب از خواب بیدار می‌ شود، احتمالاً این امر نشانه اختلال خواب باشد. برای اطمینان حاصل کردن از این موضوع حتماً از یک پزشک متخصص کودکان مشورت بگیرید.

 راهکارهای کاهش اختلال خواب در کودکان اوتیسم:

روش‌ های تغییر در شیوه زندگی و تکنیک‌ های خواب وجود دارند که می‌توانند باعث بهبود مدت زمان خواب و کیفیت آن در کودکان اوتیسم شوند:

 از دادن مواد غذایی محرک مانند کافئین و قند مخصوصاً قبل از خواب به کودک خودداری نمایید.

 یک روتین معمول خواب شبانه داشته باشید که ترجیحاً ساده باشد.

به کودک اوتیسم کمک کنید تا با کار هایی از قبیل خواندن داستان، ماساژ آرام یا گوش دادن به موسیقی قبل از خواب به آرامش برسد.

 حداقل یک ساعت پیش از خواب تلویزیون، بازی‌ های کامپیوتری و ویدیویی و سایر ابزار های الکترونیکی و محرک را خاموش نمایید.

 برای جلوگیری از درگیری‌ های حسی کودک اوتیسم در طول شب، پرده‌ های ضخیم روی پنجره نصب کرده تا نور را کاملاً مسدود کنید، پنجره را دوجداره کنید تا صدایی به داخل اتاق منتقل نشود، از فرش‌ های ضخیم در کف اتاق استفاده کنید و مطمئن شوید که درب اتاق صدا نمی‌ دهد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس و مشاوره