این مورد سؤالی است که اغلب گفتار درمانگران در هنگام جلسات مصاحبه با والدین و کودکان دارای مشکلات گفتاری، از والدین کودکان میشنوند. والدین و مراقبینی که در مورد رشد گفتار و زبان کودک خردسالشان نگران هستند، می خواهند بدانند که سن مناسب برای گفتار درمانی کودکان چه سنی است.
اگر به این موضوع دقت کرده باشید، احتمالاً میدانید که یک کودک در سالهای اول زندگی خود تغییرات رشدی ذهنی و جسمی را تجربه میکند. عوامل مختلفی وجود دارند که در قیمت این فرایند رشدی تأثیر بسزایی دارند. با این حال در شرایطی ممکن است که یک کودک در برخی مهارتها همچون گفتار، عملکرد رشدی نسبتاً کندی داشته باشد.
سن مناسب برای گفتار درمانی کودکان چقدر است؟
البته با علم به اینکه فرایند رشدی هر انسانی متفاوت از بقیه خواهد بود، سازمان بهداشت جهانی یک چکلیست را برای مراحل مختلف رشد گفتاری کودک در نظر گرفتهاند. اگر کودک شما زیادی را با معیارهای مشخص شده در این کشور نیز داشته باشد، به احتمال زیاد کمک گرفتن از یک گفتار درمانگر بهترین راهکار خواهد بود.
آشنایی با سن مناسب برای گفتار درمانی کودکان
برای دریافت نوبت غربالگری و کارنامه رشد رایگان فرم ذیل را تکمیل نمایید.
بعد از پر کردن فرم زیر منتظر تماس همکاران برای نوبت دهی باشید.
فرم دریافت نوبت غربالگری و کارنامه رشد رایگان (site)
علائمی که نشان میدهد کودک شما ممکن است به گفتار درمانی نیاز داشته باشد.
تأخیر در گفتار یا زبان لزوماً به این معنی نیست که مشکل خاصی وجود داشته باشد. به جای آن ممکن است که فرایند رشد گفتار در کودک شما کمی کندتر باشد. حتی ممکن است تا بهمرورزمان بدون نیاز به هیچ مداخلهای به همسالان خود برسد. درعینحال، برخی از نشانهها وجود دارند که شایسته بررسی دقیقتر هستند و ممکن است نشاندهنده نیاز به گفتار درمانی برای کودکان باشند. در اینجا چند نقطه عطف در مراحل رشد گفتار کودکان وجود دارند که سن مناسب برای گفتار درمانی کودکان را تعیین خواهند کرد.
سن مناسب برای گفتار درمانی کودکان
- 6 ماهگی: نوزادان به طور ایدهآل باید بین چهار تا هفت ماهگی شروع به تولید صداهای غر مانند کنند. اگر فرزندتان به طور غیرعادی ساکت است یا با شما تماس چشمی برقرار نمیکند، ارزش آن را دارد که کمی در این باره حساسیت به خرج دهید.
- 12 ماهگی: بیشتر کودکان باید بتوانند سرخود را تکان دهند و سر خود را تکان دهند، به سمت چیزها اشاره کنند و دستان خود را تکان دهند. اینها همه نشانههایی است که نشان میدهد کودک شما اصول ارتباط را درک کرده است و میداند چگونه توجه شما را جلب کند. اگر فرزندتان این کارها را انجام نمیدهد یا وقتی به او اشاره میکنید یا به او اشاره میکنید واکنشی نشان نمیدهد، ممکن است بخواهید با یک گفتار درمانگر مشورت کنید.
- 12 تا 24 ماهگی: در این سن، کودکان باید بتوانند درخواستهای کلامی ساده مانند “بنشین” را درک کنند. ناتوانی در درک آنچه از آنها میخواهید میتواند نشان دهنده تأخیر تشکیل گفتار یا زبان باشد.
- 24 ماهگی: در این سن، بیشتر کودکان دو یا سه کلمه را برای نشاندادن آنچه میخواهند، مانند “شیر خواستن” یا “توپبازی” را کنار هم میگذارند. اگر کودک شما صدا نمیکند، یا به طور مستقل صحبت نمیکند، مگر اینکه با او صحبت شود، یا صدایی خشن یا نازک دارد، به متخصص گفتار درمانی مراجعه کنید.
- بالای 36 ماه: کودکان سهساله و بالاتر معمولاً به راحتی صحبت میکنند که بیشتر آنها قابلدرک است. اگر درک بیشتر آنچه میگویند برای شما سخت است، گفتار درمانی برای کودکان ممکن است ضروری باشد.
- 48 ماهگی به بالا: در سنین بین دو تا چهارسالگی، بسیار واضح است که فرزند شما به کمک نیاز دارد. حتی اگر آنها میتوانند صحبت کنند، اگر تأخیر زبانی داشته باشند، ممکن است نتوانند دستورالعملهای سادهای مانند “برو اینجا” را درک کنند. سطوح پایین تعامل، استفاده مکرر از کلمات اشتباه یا پاسخندادن صحیح به سؤالات نیز نشانههایی هستند که باید مراقب آنها باشید.
نتیجهگیری
در حالی که نقاط عطف ازدسترفته در سنین پایین لزوماً دلیلی برای وجود خطر نیست، مهم است که اقدامات لازم را در زمان مناسب انجام دهید. در صورت ادامه داشتن مشکلات در سن 24 ماهگی و بعد از آن، با کودک خود به مراکز گفتار درمانی مراجعه کنید. بدین ترتیب سن مناسب برای گفتار درمانی کودکان را می توان بعد از 24 ماهگی دانست که بیشترین نتیجه از گفتار درمانی را خواهیم گرفت.
ثبت نام فرزندتان در زبان و گفتار درمانی به او کمک میکند تا در زبان تسلط داشته، صداها را بهتر بیان کرده و به طور مؤثر ارتباط برقرار کند. درعینحال اعتمادبهنفس او را نیز افزایش خواهد یافت که برای ورود به اجتماع پیشدبستانی و مدرسه بسیار ضروری خواهد بود.
I was pretty pleased to discover this web site. I want to to thank you for your time for this fantastic read!! I definitely really liked every bit of it and I have you book marked to see new things on your web site.