خانه » فروشگاه محصولات آموزشی خانه رشد » راهنمای خرید اسباب بازی برای بازه سنی 1-3 سال

راهنمای خرید اسباب بازی برای بازه سنی 1-3 سال

تاریخ انتشار :

کودکان نوپا کاشفان کوچکی هستند که با بازی کردن یاد می گیرند و اسباب بازی ها کلید مهم و سرگرم کننده رشد هر کودک هستند تا وارد دنیای بازی شود، چرا که بازی به کودک شما فرصتی عالی می دهد تا با پیروی از علایق منحصر به فرد خود، مهارت های جدید را با سرعت خودش توسعه دهد و تمرین کند.اما مهمتر از خود اسباب بازی، انتخاب اسباب بازی مناسب فرزندتان است. راهنمای خرید اسباب بازی برای بازه سنی 1-3 سال در این مقاله بیان می شود

 خفگیبرای کودکان 3 ساله یا کمتر یک خطر است، زیرا آنها تمایل دارند اشیاء را در دهان خود قرار دهند.بنابراین مهم است که والدین اسباب‌بازی‌های کودکان خود را بررسی کنند و بر بازی کودکان نظارت کنند.در اینجا چند دستورالعمل کلی وجود دارد که هنگام خرید اسباب بازی باید در نظر داشته باشید:

راهنمای خرید اسباب بازی

1.اسباب بازی های ساخته شده از پارچه باید دارای برچسب مقاوم در برابر شعله یا مقاوم در برابر شعله باشند.

2.اسباب بازی های پر شده باید قابل شستشو باشند.

3.رنگ روی هر اسباب بازی باید بدون سرب باشد.

4.روی بسته بندی رنگ و مدادرنگی علامت استاندارد و تایید وزارت بهداشت موجود باشد.

5.از اسباب‌بازی‌های قدیمی‌تر خودداری کنید،این اسباب‌بازی‌ها ممکن است ارزش احساسی داشته باشند و مطمئناً ارزان‌تر هستند، اما ممکن است استانداردهای ایمنی فعلی را رعایت نکنند و آنقدر در اثر بازی فرسوده شوند که بشکنند و خطرناک شوند.

6. مطمئن شوید که صدای اسباب بازی برای کودک شما خیلی بلند نیست.صدای برخی جغجغه‌ها، اسباب‌بازی‌های موزیکال یا الکترونیکی می‌تواند به اندازه بوق ماشین بلند باشد. حتی اگر کودک مستقیماً آن را روی گوشش نگه دارد می‌تواند منجر به از دست دادن شنوایی شود.

7.هر زمان که اسباب بازی جدیدی می خرید، خلق و خو، عادات و رفتار فرزندتان را در نظر بگیرید.حتی کودکی که در مقایسه با سایر بچه های هم سن و سال پیشرفته به نظر می رسد، نباید از اسباب بازی های مخصوص بچه های بزرگتر استفاده کند.

راهنمای خرید اسباب بازی

راهنمای خرید اسباب بازی برای بازه سنی 1-3 سال

سطح سنی اسباب بازی بر اساس عوامل ایمنی تعیین می شود، نه هوش یا بلوغ. این دستورالعمل های سنی خاص را در نظر داشته باشید:

اسباب‌بازی‌ها باید به اندازه کافی بزرگ باشند.حداقل 1.4 اینچ(3 سانتی‌متر) قطر و 2.25اینچ (6 سانتی‌متر) طول. به‌گونه‌ای که نتوان آنها را بلعید یا در نای فرو برد.

از تیله ها، سکه ها، توپ ها و بازی با توپ هایی با قطر 1.75 اینچ (4.4 سانتی متر) یا کمتر خودداری کنید زیرا ممکن است در قسمت بالای نای گیر کرده و تنفس را دشوار کنند.

اسباب‌بازی‌هایی که با باتری کار می‌کنند باید جعبه‌های باتری داشته باشند که با پیچ محکم شوند تا بچه‌ها نتوانند آنها را باز کنند. باتری ها و مایع باتری خطرات جدی از جمله خفگی، خونریزی داخلی و سوختگی های شیمیایی را به همراه دارند.

هنگام بررسی یک اسباب بازی برای نوزاد یا کودک نوپا، مطمئن شوید که نشکن و به اندازه کافی قوی است که در مقابل جویدن مقاومت کند.

انتهای تیز یا قطعات کوچک مانند چشم ها، چرخ ها یا دکمه هایی که می توان آنها را شل کرد نداشته باشد.

بیشتر اسباب‌بازی‌های سواری را می‌توان زمانی استفاده کرد که کودک بتواند به خوبی بنشیند در حالی که پشتیبانی نمی‌شود اما توصیه سازنده را بررسی کنید.

اسباب‌بازی‌های سواری مانند اسب‌های گهواره‌ای و واگن‌ها باید دارای مهار یا تسمه ایمنی باشند و به اندازه کافی پایدار و ایمن باشند تا از واژگونی جلوگیری کنند.

اسباب بازی هایی را انتخاب کنید که به طرق مختلف قابل استفاده باشند

کودکان نوپا عاشق جدا کردن، کنار هم قرار دادن، بیرون کشیدن، گذاشتن، اضافه کردن و ساختن هستند.اسباب‌بازی‌هایی را انتخاب کنید که «پایان باز» باشند، به این معنا که کودک شما می‌تواند بازی‌های مختلفی را با آنها انجام دهد.به عنوان مثال، بلوک های چوبی یا بلوک های پلاستیکی درهم تنیده را می توان برای ساخت جاده، باغ وحش، پل یا سفینه فضایی استفاده کرد تا مهارت‌های حل مسئله و تفکر منطقی را توسعه دهد.

به دنبال اسباب بازی هایی باشید که با فرزندتان رشد کنند

همه ما تجربه خرید یک اسباب بازی را داشته ایم که فرزندمان دو روز با آن بازی می کند و دیگر آن را لمس نمی کند.شما می توانید با جستجوی اسباب بازی هایی که می توانند در مراحل مختلف رشد سرگرم کننده باشند، در برابر آن محافظت کنید.

 به عنوان مثال، حیوانات پلاستیکی کوچک برای یک کودک نوپا بگونه ای سرگرم کننده هستند که ممکن است برای آنها یک خانه درست کند، در حالی که یک کودک نوپای بزرگتر می تواند از آنها برای اجرای داستانی که ساخته است استفاده کند.

اسباب بازی هایی را انتخاب کنید که کاوش و حل مسئله را تشویق می کنند

اسباب‌بازی‌هایی مثل:  پازل، مرتب‌کننده شکل،خاک رس، رنگ، مداد رنگی یا خمیر بازی به بچه‌ها این فرصت را می‌دهند تا خودشان چیزی را بفهمند ،مهارت‌های تفکر منطقی خود را تقویت ‌کنند و به آنها کمک کنند تا به حل‌کننده‌های دائمی مشکل تبدیل شوند، مهارت های روابط فضایی (نحوه تناسب اشیاء با هم) درک کنند، هماهنگی دست و چشم و مهارت های حرکتی ظریف (با استفاده از ماهیچه های کوچک در دست ها و انگشتان) را توسعه دهند.

به فرزندتان این فرصت را بدهید که با چیزهای «واقعی» یا اسباب بازی هایی که شبیه چیز واقعی هستند، بازی کند

کودک بازی با چیزهای “واقعی” شما، مانند تلفن همراه شما را دوست دارد، زیرا او مشتاق است مانند شما بزرگ و توانا باشد. اسباب‌بازی‌هایی مانند این به کودکان کمک می‌کنند تا مسائل را حل کنند، روابط فضایی را بیاموزند (چگونه چیزها با هم هماهنگ می‌شوند)، و مهارت‌های حرکتی ظریف (استفاده از ماهیچه‌های کوچک در دست‌ها و انگشتان) را توسعه دهند.

ظروف و غذای پلاستیکی، تلفن اسباب‌بازی، لباس‌های آرایشی، آلات موسیقی، جاروهای اندازه کودک مثالی از این است.

به دنبال اسباب بازی هایی باشید که بازی های بین نسلی را پرورش می دهند

در حالی که بزرگسالان و کودکان می توانند تقریباً هر چیزی را با هم بازی کنند، برخی از اسباب بازی ها برای مشارکت بزرگسالان طراحی شده اند.

 وقتی فرزند شما به سن 3 سالگی و بالاتر نزدیک می‌شود، بازی‌های رومیزی اولیه – که شامل استفاده از حافظه فرد یا بازی‌های رومیزی ساده‌ای است که نیازی به خواندن ندارد – برای همه سنین سرگرم‌کننده است.

بازی‌های رومیزی مهارت‌های شمارش، تطبیق و حافظه و همچنین مهارت‌های گوش دادن و کنترل را تشویق می‌کنند.آنها همچنین مهارت های زبانی و ایجاد رابطه را پرورش می دهند.

امید است با مطالعه ی این مقاله مناسب ترین وسیله ی بازی را جهت پرورش و بالندگی کودک خود برگزینید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس و مشاوره
20
دقیقه
مشاوره و غربالگری رایگان
با بهتریـن درمـانگــران خـانه رشـد
کافی است فرم را پر کرده و دکمه درخواست مشاوره را کلیک کنید.