دلیل لرزش کودک یک ساله چیست؟

دلیل لرزش کودک یک ساله چیست؟

کودک یک ساله به دلیل اینکه مهارت‌های ارتباطی خوبی ندارد، به روش‌های ابتدایی و ساده با والدین خود ارتباط برقرار می‌کند. بسیاری از این رفتارها غیرکلامی بوده و مادر با مشاهده این رفتارها باید وقوع مشکلی را در کودک حدس بزند. لرزش یکی از پاسخ‌های یک کودک یک ساله است که در شرایط مختلفی می‌تواند از خود بروز دهد. از مسائل عاطفی گرفته تا شرایط جسمی و بیماری، ممکن است باعث لرزش کودک یک ساله شود.

در این مقاله می‌خواهیم بدانیم که دلیل لرزش کودک یک ساله چیست؟ و چه راهی برای درمان لرزش کودک وجود دارد. اگر می‌خواهید که با دلایل و راه‌های درمان این لرزش‌ها آشنا شوید، پیشنهاد می‌کنیم تا به مطالعه ادامه مقاله بپردازید.

پرکاری تیروئید کودک یک ساله

پرکاری تیروئید، یکی از دلایل لرزش کودک یک ساله است که معمولاً در کودکان تازه متولد شده، به وفور دیده می‌شود. زمانی می‌گوییم غده تیروئید پرکار است که مقدار بیش از حد هورمون‌های تیروئید که تنظیم کننده رشد هستند، مشاهده شود. پرکاری تیروئید باعث می‌شود کودکان افزایش اشتها، لرزش و عصبی بودن، تب دوره‌ای، برآمدگی چشم و تپش قلب بالا را تجربه کنند. تحقیقات مختلف نشان داده‌اند که بیماری گریوز یکی از عوامل اصلی وقوع پرکاری تیروئید در کودکان نوپا است. این بیماری یک وضعیت خودایمنی بوده که باعث می‌شود هورمون‌های تیروئیدی به میزان بسیار زیادی ترشح شوند. 

افت قند خون کودک یک ساله

یکی دیگر از دلایل لرزش کودک یک ساله، افت قند خون است. تشخیص این بیماری در کودکان، ممکن است به دلیل بیماری‌های مادرزادی همچون نقص در سیستم لنفاوی یا پانکراس ایجاد شود. لرزش، یکی از علائم اصلی کودکان مبتلا به افت قند خون است که در کنار آن می‌توان علائمی همچون گریه ناگهانی، رنگ ‌پریدگی و تعریق بیش از حد را مشاهده کرد. در ظاهر این کودکان ممکن است بیش از حد دست و پا چلفتی به نظر بیایند. همچنین ممکن است که اشتهای بیشتری نسبت به یک کودک هم سن داشته باشند. در چنین شرایطی اگر این وضعیت افت قند خون جبران نشود، ممکن است که کودک دچار تشنج شده و هوشیاری خود را از دست بدهد.

تشنج ناشی از تب

تشنج ناشی از تب، یکی دیگر از عواملی است که باعث لرزش کودک یک ساله می‌شود. کودکان مقاومت بسیار کمتری در برابر تغییرات دما داشته و افزایش ناگهانی دما باعث تشنج در کودکان خواهد شد. در چنین شرایطی کودکان این لرزش را با لرزش غیر قابل کنترل بازو و پاها نشان می ‌دهند. حتی ممکن است که به از دست ‌دادن هوشیاری منجر شود.

تشنج‌ های کوتاه ناشی از افزایش دما، معمولاً کمتر از ۵ دقیقه طول کشیده و ضرر خاصی برای کودکان ندارد. با این حال اگر این وضعیت در فواصل زمانی کوتاهی تکرار شده و کودک تشنج‌های تب‌دار متوالی را تجربه کند، بهتر است که در اسرع ‌وقت به یک متخصص اطفال مراجعه کنید. در این وضعیت معمولا متخصص اطفال، داروهای ضد صرع را برای کودک یک ساله تجویز می کند.

تشنج ناشی از تب

عفونت و تب

یکی دیگر از عوامل و دلایل لرزش کودک یک ساله، تب و عفونت است. عفونت‌ می‌تواند باعث ایجاد لرزش کودکان شود. در عفونت‌های ویروسی شدید مانند مننژیت و انسفالیت، شدت این لرزش‌ها بسیار زیاد خواهد بود. در این مواقع معمولاً پزشکان، استامینوفن و ایبوپروفن را تجویز می‌کنند. با این حال نباید گذاشت که تب کودک یک ساله از ۳۹ درجه بالاتر برود، زیرا احتمال تشنج کردن کودک، بسیار زیاد می‌شود.

درمان لرزش کودک یک ساله

در بیشتر مواقع برای رفع لرزش کودک یک ساله از درمان دارویی استفاده می‌شود. اگر این روش مؤثر نباشد، ممکن است که پزشک به سراغ روش‌های جانبی برود. از جمله این روش‌ها می‌توان به تحریک عمیق مغز (DBS) اشاره کرد. در این روش جراحی اطفال، دستگاه کوچکی را زیر پوست در ناحیه قفسه سینه قرار می‌دهند که نقش محرک عصبی دارد. این محرک از طریق الکترون‌ها، تکانه‌های الکتریکی را به قسمت‌هایی از مغز که مسئول حرکات غیرارادی هستند، می‌رساند. با این کار میزان تکانه‌های غیر ارادی کاهش می‌یابد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس و مشاوره