خانه » مقالات » تمرینات گفتاردرمانی

تمرینات گفتاردرمانی

تاریخ انتشار :

تمرینات گفتاردرمانی با توجه به نوع و شدت اختلال و با درنظر گرفتن شرایط مراجع از طرف گفتاردرمانگر توصیه می شود. بعد از برگزاری هر جلسه گفتاردرمانی توسط درمانگر، تمرینات خاص و مورد نیاز به مراجع یا والدین برای آموزش در منزل تجویز می شوند. پیشرفت مراجع به میزان کیفیت انجام تمرینات وابستگی دارد.

گفتاردرمانی چیست

گفتاردرمانی یا آسیب شناسی گفتارو زبان یکی از رشته های توانبخشی است که در جهت ارزیابی،درمان و توانبخشی مشکلات گفتار، زبان و بلع در کودکان و بزرگسالان انجام می شود. هدف نهایی در گفتاردرمانی بهبود یا تقویت برقراری ارتباط است.

چگونگی انجام تمرینات گفتاردرمانی

خانواده یا مراجعین معمولا از درمانگر درمورد مدت زمان و فاصله ی بین تمرینات در منزل سوالاتی می پرسند. با توجه به شرایط و ویژگی های اختلال مراجع اغلب توصیه می شود که در کودکان تمرینات گفتار و زبان کوتاه و به دفعات بیشتر اجرا شود و بدین شکل از خستگی و عدم تاثیر تمرینات جلوگیری کنند.

فواید تمرینات گفتاردرمانی

تمرینات گفتاردرمانی در صورت تداوم در اجرا به بهبود شرایط مراجع کمک بسزایی خواهد کرد. این تمرینات با بکارگیری خاصیت نوروپلاستیسیتی مغز به بهبود شرایط گفتار و زبان بیمار کمک خواهد کرد. تمرینات گفتاردرمانی مناطق سالم و آسیب ندیده مغز را تشویق می کند تا کمک به مناطق آسیب دیده را برعهده بگیرد و از آن جایی که نورورپلاستیسیتی با تکرار و مداومت تحریک می شود، بنابراین توجه به تکرار و تمرین نکات ذکر شده توسط گفتاردرمانگر الزامی است.

در چه صورت نیاز به مراجعه به گفتاردرمانگر وجود دارد

کودکان و یزرگسالان به دلایل مختلف ممکن است به گفتاردرمانی نیاز داشته باشند؛ از جمله :

  • افراد مبتلا به اختلالات تولیدی و تلفظی
  • افراد مبتلا به اختلالات صوت
  • افراد مبتلا به اختلالات یادگیری
  • افراد مبتلا به کم شنوایی
  • افراد دچار آفازی یا زبان پریشی
  • افراد دارای شکاف لب و کام
  • مشکلات بلع در نوزاد، کودک، بزرگسال
  • کودکان مبتلا به بیش فعالی و کم توجهی
  • افراد مبتلا به کم توان ذهنی
  • افراد مبتلا به انواع سندرم ها همچون سندرم داون
  • افراد مبتلا به اختلالات طیف اوتیسم
  • افراد مبتلا به لکنت
  • کودکان دارای تاخیر رشدی که دیر صحبت می کنند
  • افراد مبتلا به فلج مغزی
  • افراد مبتلا به MS و ALS  و پارکینسون

برای دریافت نوبت غربالگری و کارنامه رشد رایگان فرم ذیل را تکمیل نمایید.

بعد از پر کردن فرم زیر منتظر تماس همکاران برای نوبت دهی باشید.

فرم دریافت نوبت غربالگری و کارنامه رشد رایگان (site)

مراجعین خارج از ایران می‌توانند با شماره های تلگرامی زیر به صورت مستقیم در ارتباط باشند 09381708285 / 09963935570)
    

چه کسانی نیاز به گفتاردرمانگر دارند؟

هر شخصی در هر برهه از زندگی و در هر سنی زمانی که در برقراری ارتباط از طریق گفتار و زبان دچار مشکل باشد و یا با مشکلاتی در بلع یا صدای خود دست و پنجه نرم کند باید به گفتاردرمانی جهت ارزیابی و دریافت مشاوره های مورد نیاز مراجعه کند.

از جمله این افراد شامل ، فرد دارای لکنت، مشکلات تلفظی، مبتلایان به اوتیسم یا کم شنوایی، کم توان ذهنی و سندرم داون، افراد دارای شکاف کام و لب، افراد دارای مشکلات صدا مانند صدای خشن یا حس آسیب در گلو، افرادی که پس از ضربه یا سکته دچار مشکلات بلع یا گفتار می شوند، نوزادان نارس که مشکلاتی در مکیدن اولیه و یا بلع دارند و … .

تمرینات گفتاردرمانی در منزل

تمرینات گفتاردرمانی پس از مراجعه به کلینیک گفتاردرمانی یا ویزیت آنلاین و ارزیابی مراجع، توسط درمانگر توصیه می شوند تا در منزل اجرا شوند. اینکه شما به چه تمرینات گفتاردرمانی نیاز دارید و به چه شکل و چه مدت باید تمرینات را اجرا کنید نیاز به ارزیابی دقیق مشکل دارد و نمیتوان یک برنامه کلی تحت عنوان تمرینات گفتاردرمانی به تمام مراجعین پیشنهاد داد.

تمرینات گفتاردرمانی در کودکان

گفتاردرمانگران در درمان کودکان همواره از فعالیت های سرگرم کننده و جذاب بهره می برند تا کودک با میل و علاقه در جلسات حضور یابد. در همین سو از والدین خواسته می شود که تمرینات گفتاردرمانی را در منزل با شوق و اشتیاق به کودک ارائه دهند تا انگیزه او برای ادامه درمان کاهش نیابد. هر کودکی با کودک دیگر متفاوت است چه از نظر سطح و نوع اختلال و چه از نظر ویژگی های شخصیتی و محیطی، در نتیجه والدین با توجه به سطح نیاز کودک خود و مشاورات گفتاردرمانگر باید در جهت اجرای تمرینات اقدام نمایند.

 تلویزیون یک تمرین گفتاردرمانی نیست

بسیاریی از محققین معتقدند کودک تا قبل از دو سالگی نباید در معرض تلویزیون قرار گیرد. علاوه بر این توصیه می شود تلویزیون مداوم در منزل روشن نباشد و خانواده زمان مشخصی را صرف تماشای تلویزیون اختصاص دهند و توجه داشته باشند که مشاهده تلویزیون و حتی کارتون های مخصوص کودکان ممکن است باعث تاخیر در رشد گفتار و زبان کودک شما شود. کودک برای یادگیری برقراری ارتباط باید در دنیای واقعی زندگی کند!

تمرینات گفتاردرمانی در بزرگسالان

گفتاردرمانی در بزرگسالان با ارزیابی برای تعیین نیازها و تشخیص اختلال وانتخاب روش درمانی انجام می شود. تمرینات گفتاردرمانی در بزرگسالان می تواند به گفتار، زبان و اختلالات ارتباطی یا شناختی آن ها کمک کند. از جمله اختلالات در بزرگسالان که تحت درمان گفتاردمانگر قرار می گیرد شامل پارکیسنون، MS ، ALS ، لکنت، مشکلات پس از سکته یا سانحه، مشکلات پس از سرطان های دهان و حنجره، مشکلات صوت، مشکلات بلع، گفتارفلجی و … می باشند.

میزان تاثیر و طول جلسات گفتاردرمانی چگونه است؟

قطعا میزان تاثیرپذیری، فاصله و طول جلسات بستگی به فاکتورهای مختلفی دارد همچون:

1.سن مراجع: هرچه سن مراجع کمتر باشد یا زمان سپری شده از آسیب کمتر باشد تاثیر گفتادرمانی بیشتر است.

2.نوع اختلال: برخی از اختلالات پس از تعداد کمی جلسات درمانی حل می شوند اما برخی اختلالات با توجه به ژنتیک اختلال یا سایر عوامل ممکن است چندین سال به طول انجامد.

3.شدت  اختلال:  طبیعتا هر چه شدت مشکل بیشتر باشد، طول جلسات بیشتر خواهد بود.

4.همکاری مراجع و والدین: انگیزه خانواده و درمانجو و همکاری و انجام توصیه ها و تمرینات در منزل به تاثیرپذیری بیشتر و پیشرفت مراجع کمک خواهد کرد.

جلسات تمرین گفتاردرمانی چطور برگزار می شود؟

جلسات گفتاردرمانی توسط گفتاردرمانگر انجام می شود. که ممکن است در کلینیک های خصوصی، دولتی یا بیمارستان ها خدمات ارائه دهند. جلسات معمولا انفرادی و حدود ۳۰ تا ۴۵ دقیقه می باشد. در جلسات اولیه به ارزیابی دقیق مراجع و اولویت های ارتباطی او می پردازد و مشاورات لازم را به مراجع یا خانواده ارائه می دهد و جلسات درمان به صلاح دید درمانگر به فواصل مختلف ادامه می یابند.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. נערות ליווי בקיסריה
    2 سال پیش

    I was pretty pleased to discover this web site. I want to to thank you for your time for this fantastic read!! I definitely really liked every bit of it and I have you book marked to see new things on your web site.

    1. مدیرکل
      2 سال پیش

      🌻🌻🌻🌻

مرکز آموزش خانه رشد

آخرین مطالب وبلاگ

در این بخش به جدیدترین مقالات و آموزش های تخصصی خانه رشد دسترسی واهید داشت.

همچنین می توانید تازه ترین اخبار و رویدادهای مرتبط با خانه رشد را از همینجا دنبال کنید.

تماس و مشاوره
20
دقیقه
مشاوره و غربالگری رایگان
با بهتریـن درمـانگــران خـانه رشـد
کافی است فرم را پر کرده و دکمه درخواست مشاوره را کلیک کنید.