خانه » مقالات » تاخیر کلامی در کودکان

تاخیر کلامی در کودکان

تاریخ انتشار :

تاخیر کلامی ممکن است در کودکان رخ دهد. عوامل گوناگونی عامل این اختلال هستند. برخی از مواقع تاخیر کلامی طبیعی است و به مرور زمان به صورت خود به خودی برطرف می شود. اما برخی از آنها نیاز به بررسی و درمان دارند. تشخیص وجود تاخیر کلامی در کودکان بسیار سخت است. برای اینکه به صورت دقیق تشخیص داده شود که واقعا کودک دچار تاخیر کلامی است باید به متخصصین گفتار درمانگر مراجعه کنید. با وجود همه این مسائل ما سعی داریم در این مقاله کمی در ارتباط با تاخیر کلامی در کودکان و علائم آن با شما صحبت کنیم. برای یافتن اطلاعات بیشتر در ارتباط با این موضوع همراه ما باشید.

علت ایجاد این مسئله در کودکان چیست؟

کودکان به دلایل مختلف ژنتیکی و محیطی می توانند دچار تاخیر کلامی شوند. اما به طور کلی موارد بیان شده در ذیل می توانند جزو عوامل ایجاد تاخیر کلامی باشند.

اختلالات شنوایی می تواند عامل ایجاد تاخیر کلامی در کودکان باشند. عقب ماندگی ذهنی، اوتیسم، فلج مغزی، اختلالات روانی و درگیری های عاطفی نیز می توانند ایجاد کننده تاخیر کلامی در کودکان باشند. البته در برخی از خانواده ها تاخیر در زبان باز کردن کودک امری طبیعی است. برای تشخیص این مسئله که آیا کودک تاخیر کلامی دارد و یا اینکه یک مسئله خانوادگی است باید بررسی انجام گیرد. با توجه به این موضوع علت آخر تاخیر کلامی در کودکان می تواند موارد ارثی و ژنتیکی باشد.

علائم تاخیر کلامی

  • کودک در برابر صداها واکنش نشان نمی دهد و یا واکنش های دقیقی نشان نمی دهد.
  • کودک در بیان جملات و یا حتی کلمات ابتدایی در سن 2 سالگی ناتوان است.
  • کودک تا سن 15 ماهگی از بیان اوا های کلامی امتناع می کند و…

باز هم تاکید می کنیم که ممکن است نسبت به ویژگی های شخصی و خانوادگی این رفتار ها در کودک طبیعی باشد. پس برای تشخیص صحیح و دقیق باید به متخصصین این حوزه مراجعه کنید.

روش پیشگیری از ایجاد تاخیر کلامی در کودکان

موارد گوناگونی عامل تاخیر کلامی در کودکان هستند. برخی از این علت ها ارثی و برخی محیطی می باشند. شما به عنوان والدین تنها چند اقدام لازم احتیاج دارید تا هم در حد امکان از ایجاد تاخیر کلامی در کودک جلوگیری کنید و هم در آینده کودکی دارای اعتماد بنفس و فن بیان بالا داشته باشید. این روش ساده تنها شامل برقراری ارتباطات موثر با کودک و ایجاد محیطی سرشار از آرامش و استقلال گفتاری و رفتاری می باشد.

اما منظور از ارتباط موثر چیست؟ ارتباط موثر یعنی از همان ابتدای کار با کودک سخن گفته شود و او را در معرض مطالب و آوا های گوناگون قرار دهید. به عنوان مثال برای کودک موسیقی های گوناگون با کلمات ساده پخش کنید و یا برای او کتاب ها و شعر های گوناگون بخوانید. در مرحله بعد سعی کنید به گونه ای از کودک بخواهید تا برای سخن گفتن تلاش کند. همین روش های ساده برای جلوگیری از تاخیر کلامی مفید می باشند.

چه عواملی باعث تاخیر کلامی در کودکان می شوند؟

سخن پایانی

تاخیر کلامی در کودکان می تواند به دلایل گوناگونی ایجاد گردد. نسبت به علت ایجاد تاخیر کلامی ممکن است میزان و شیوه درمان آن متفاوت باشد. این نکته در ارتباط با تاخیر کلامی و اختلالات جسمی و روانی بسیار اهمیت دارد که برای تشخیص و درمان آنها نباید تنها به مطالب موجود در اینترنت اکتفا کنید. زیرا این مطالب برای عموم نوشته می شود. بهترین راه حل در ارتباط با این موضوع این است که به متخصصین حوزه مورد نیازتان مراجعه کنید و از آنها مشورت بگیرید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس و مشاوره
30 دقیقه مشاوره رایگان
با بهترین متخصصین گفتار درمانی و کاردرمانی
کافی است فرم را پر کرده و دکمه درخواست مشاوره را کلیک کنید.