خانه » مقالات » بچه من غذا را خوب نمیجود

بچه من غذا را خوب نمیجود

تاریخ انتشار :

بچه من غذا را خوب نمیجود علت چیست؟ اگر بخواهیم به زبان ساده فرآیند جویدن غذا را تعریف کنیم، عملی است که طی آن غذا در دهان خرد و آسیاب می‌شود و به طبع آن فرآیند گوارش غذا راحت تر می‌شود.

استارت مرحله جویدن غذا در کودکان از زمانی زده می‌شود که نوزاد با استفاده از انگشتان، اسباب بازی‌ها و اجسام دیگر شروع به آژمایش محیط دهانی خود می‌کند. به بیان دیگر اسباب بازی‌ها و اجسام را را به سمت دهان خود می‌برد. این مرحله عمدتا از سن یک سالگی آغاز می‌شود و به همین دلیل به والدین توصیه می‌شود غذاهای جدیدتر را در این زمان به کودک معرفی کنند.

همچنین برای اینکه عمل جویدن غذا به خوبی انجام شود، لازم است زبان، فک و سایر عضلات این قسمت هماهنگی و قدرت کافی را داشته باشند تا عمل جویدن غذا صحیح انجام شود.

بچه من غذا را خوب نمیجود آیا وجود دندان‌ها برای جویدن لازم است؟

از آنجایی که دندان‌های آسیای کودک ممکن است تا 1.5 سالگی پدیدار نشوند، سلامت قسمت فک و لثه برای عمل جویدن غذا در این زمان کافی است. به بیان بهتر کودک در این سن بهتر است تکنیک‌های لازم برای عمل جویدن غذا را یاد بگیرد. هر زمان که رشد دندانهایش به میزان کافی برسند، دندان‌ها نیز در عمل جویدن سهیم می‌شوند.

خوب نجویدن غذا

تند غذا خوردن و نجویدن غذا یکی از مشکلاتی است که خانواده‌های زیادی در مورد کودکان خود گزارش می‌کنند و به یکی از دغدغه‌های اصلی خانواده‌ها تبدیل شده است. غذا وقتی وارد دهان می‌شود، باید مدتی در دهان بماند و نرم شود تا ورود آن به مری و بلیعده شدن تسهیل شود. اگر این مدت کمتر از حد معمول باشد، غذا به خوبی با اسید معده میکس و مخلوط نمی‌شود و در نتیجه به خوبی هضم نمی‌شود. چرا که بخشی از فرآیند هضم غذا در محیط دهان و به وسیله آنزیم‌های مترشحه از بزاق انجام می‌گردد.

علاوه بر این تند غذا خوردن موجب می‌شود که مقدار زیادی هوا نیز با غذا بلعیده شود و در نتیجه آن معده و روده سنگین تر شود. همچنین اگر غذا خوب جویده نشود ممکن است در دراز مدت ممکن پارگی مری و حتی مرگ شود.

بچه من غذا را خوب نمیجود علت آن چیست؟

دلایلی که ممکن است کودک در هنگام غذا خوردن از خوب جویدن آن صرف نظر کند، در کودکان مختلف ممکن است متفاوت باشد که در ادامه به تعدادی از آنها اشاره می‌کنیم و به این سوال که بچه من غذا را خوب نمیجود علت آن چیست پاسخ می دهیم

علاقه نداشتن به غذا

در شرایطی ممکن است برنامه غذایی کودک یک برنامه تکراری باشد و مواد غذایی که در آن قرار دارند تنوع کافی را نداشته باشند. در این شرایط کودک ممکن است به مرور نسبت به جویدن غذاهای تکراری علاقه نشان ندهد و به مرور تلاش خود را برای جویدن غذا کمتر و کمتر کند.

توصیه می‌شود تا زمان یک سالگی کودک، تمام بافت‌ها و مزه‌های غذایی به او ارائه شود. و وابستگی او به شیر مادر کمتر و کمتر شود. به این ترتیب و پس از این سن و با ورود غذاهای جامد به رژیم غذایی کودک، جویدن غذا برای او راحتر می‌شود.

دیر وارد کردن غذاهای جامد به برنامه غذایی کودک

یکی از مواردی که می‌تواند مهارت جویدن غذا را در کودکان با تاخیر همراه کند، دیر وارد کردن غذاهای جامد به برنامه غذایی کودک است. به بیان دیگر بهتر است از سن زیر یک سال کم کم بافت‌های غذایی جامد وارد برنامه غذایی کودک شود. تا مهارت جویدن غذا به خوبی در او پرورش یابد.

وارد کردن استرس و اضطراب به کودک

یکی از مواردی که علاوه بر ایجاد بدغذایی در کودک، می‌تواند مهارت جویدن غذا را نیز در کودک تحت الشعاع قرار دهد، وارد کردن استرس و اضطراب از سوی والدین برای یادگیری مهارت جویدن غذا توسط کودک است.

استرس والدین می‌تواند اشتهای کودک را کمتر کرده و تمایل او به خوردن غذا را نیز کمتر کند. به این ترتیب کودک نیز تلاش کمتری برای جویدن غذا از سوی خود نشان می‌دهد.

غذا دادن در هنگام سیری

در کنار همه مواردی که گفته شد، یکی دیگر از دلایلی که تمایل کودک به نجویدن غذا را  تقویت می‌کند، سیر بودن اوست. به بیان دیگر ممکن است کودک سیر باشد و والدین اصرار به غذا خوردن او داشته باشند. طبیعی است که در این شرایط علاوه بر وارد کردن استرس و اضطراب به کودک، مهارت جویدن غذا نیز از بین می‌رود.

سایر مشکلات غذا خوردن کودکان

مشکلاتی که ممکن است کودکان در زمینه غذا خوردن از خود بروز دهند بسیار زیاد هستند. کودک ممکن است بسیاری از غذاها را نخورد. و یا در یک غذای خاص، مواد غذایی که طعم و بوی خاصی را دارند را با وسواس کنار بزند. همچنین ممکن است در هنگام غذا خوردن بد ادا باشد و یا لجبازی و سایر رفتارهای نا مناسب را از خود بروز دهد.

همچنین بدغذابودن و وسواس در انتخاب غذا که بیشتر  در اثر ترس و اضطراب پدید می‌آید نیز از سایر مشکلاتی است که کودکان در زمینه غذا خوردن ممکن است بروز دهند.

تحقیقات نشان داده که در حدود 30 درصد کودکان، با مشکلات غذا خوردن دست و پنجه نرم می‌کنند. ترکیب این مشکلات با سایر موارد از جمله خوب نجویدن غذا، وضعیت را بدتر از قبل می‌کند.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس و مشاوره
20
دقیقه
مشاوره و غربالگری رایگان
با بهتریـن درمـانگــران خـانه رشـد
کافی است فرم را پر کرده و دکمه درخواست مشاوره را کلیک کنید.