گفتار درمانی یک روش درمانی کاملاً توصیه شده برای کودکان دارای مشکلات در گفتار است. رشد گفتار در کودک با تولید آواهای صوتی و بی معنا شروع می شود. به مرور به سمت تولید کلمه های معنا دار و سپس جمله سازی پیش می رود. هر کودکی ممکن است که روند رشد گفتار متفاوتی را طی کند. با این حال، به طور کلی انتظار میرود که هر کودک بتواند در هر دوره سنی خاص، سطحی از رشد گفتار را تجربه کند. اگر چنین نباشد، ممکن است که مراجعه به یک مرکز گفتار درمانی بسیار مفید باشد. در این امر ممکن است همواره سوالی مطرح باشد که کیا بچه هاشونو گفتار درمانی بردن؟ در این مقاله میخواهیم تجربیات چندین خانواده را که فرزندانشان را به مرکز گفتار درمانی برده اند را با شما در میان بگذاریم. بدین صورت که مهمترین نظرات کاربران چه بوده است.
بهترین زمان برای گفتار درمانی
در بررسی پاسخ هایی که کاربران مختلف به سوال کیا بچه هاشونو گفتار درمانی بردن دادهاند، میبینیم که از نظر زمانی و محدوده سنی، هیچگاه برای شروع گفتاردرمانی دیر نخواهد بود. بدین معنا که بزرگسالان نیز می توانند از جلسات گفتار درمانی مخصوص بزرگسالان بهره ببرند. با این حال، آنچه که با تجربه و تحقیقات ثابت کرده اند، این است که بهترین زمان برای شروع گفتار درمانی، بازه زمانی یک و نیم تا دو سالگی است. در این دوره به زبان کودک هنوز به طور کامل شکل نگرفته است، هرگونه ایراد در گفتار را میتوان در همان ابتدای کار مورد بررسی قرار داد.
لزوم مراقبت و پیگیری توسط والدین.
تعداد زیادی از پاسخ هایی که به سوالکیا بچه هاشونو گفتار درمانی بردن داده شده بودند، گویای این حقیقت بودند که شرکت در جلسات کاردرمانی بدون حمایت و پیگیری والدین، ممکن است نتیجه مطلوب را نداشته باشند. در هر جلسه گفتار درمانی آموزش هایی در جهت اصلاح نحوه بیان کودک داده می شود. در طول جلسه این آموزش ها با فرد تمرین می شوند. با این حال اگر این آموزش ها در منزل تمرین نشوند، ممکن است که کودک مجدداً آموزش ها را فراموش کرده و به روال گذشته خود صحبت کند. جهت پیشگیری از وقوع چنین وضعیتی، از شما به عنوان والدین کودک انتظار می رود که در فاصله بین جلسات گفتار درمانی تمرین و تکرار را فراموش نکنید.
انتظارات معقولانه ای داشته باشیم.
از نکاتی که در پاسخ کاربران به سوال کیا بچه هاشونو گفتار درمانی بردن حائز اهمیت است، این است که نباید انتظارات بیش از اندازه از گفتار درمانی داشته باشیم. موفقیت در جلسات گفتار درمانی به عوامل مختلفی بستگی دارد. میزان مشکلات گفتاری فرد، جلساتی که برای گفتار درمانی مراجعه کرده ایم و میزان پیگیری والدین و اطرافیان در روند درمانی از جمله این عوامل هستند. برخی از افراد تصور میکنند که بیشترین نتیجه از گفتار درمانی را تنها در یک یا دو جلسه دریافت کنند، با این حال باید بدانیم که گفتار درمانی یک روش درمانی سریعی نبوده و نیازمند شرکت در چندین جلسه و تمرین دیگران خواهد بود.
نکاتی برای والدین جهت تسریع روند گفتار درمانی.
پس از پایان یک جلسه گفتار درمانی، وظایف ما به پایان نمی رسد. جلسات گفتار درمانی معمولاً 30 تا 60 دقیقه در هفته طول می کشند و بسیار مهم است که این مهارت ها در طول هفته در خانه تمرین شوند. در اینجا فهرستی از راهبردهای تقویت گفتار که توسط گفتاردرمانگران حرفه ای استفاده می شود، آورده شده است.
- به آنها دستورالعمل های ساده بدهید.
- به آنها اجازه دهید به شما دستورالعمل بدهند.
- از عوامل حواس پرتی خلاص شوید.
- با آنها از روی متن بخوانید.
- با آنها شعر و آواز بخوانید.
- از حرکات و نشانه ها استفاده کنید.
- دو یا چند گزینه پیشنهاد دهید.
- از نشانه های بصری استفاده کنید.
- روی تشخیص نام کار کنید.
- آنچه را که می گویند بسط دهید.
- از گفتار خود به عنوان الگو استفاده کنید.
مواد فوق از جمله نکاتی بودند که با رعایت آن ها روند تقویت گفتار فرزندمان را سرعت ببخشیم.