اگر بدانید علل وقوع چنین وضعیتی در کودکان چه مواردی هستند، قادر خواهید بود تا با پیشگیری از بروز آن عوامل، از ایجاد بوی بد دهان در کودکان جلوگیری کنید. با ما همراه باشید تا با عوامل ایجاد کننده بوی بد و رفع بوی بد دهان در کودکان آشنا شوید.
بوی بد دهان در کودکان که در زبان انگلیسی به آنها هالیتوزیس می گویند، وضعیتی ناخوشایند برای کودک و اطرافیانش خواهد بود که به دلایل مختلفی رخ میدهد. عادات نامناسب بهداشتی دهان و دندان یکی از عوامل اصلی ایجاد کننده بوی بد دهان در افراد است. عوامل دیگری نیز وجود دارند که چنین شرایطی را سبب شده و بوی دهان را برای فرد و اطرافیانش غیرقابل تحمل می کند. از جمله آنها می توان به کم آبی بدن، خوردن برخی غذاهای خاص و یا برخی بیماریها کودکان را مستعد داشتن بوی بد دهان می کنند.
بهداشت نامناسب دهان و دندان
بهداشت نامناسب دهان و دندان یکی از عوامل اصلی بوی بد دهان در کودکان نوپا است. قسمت هایی در دهان وجود دارند که امکان تجمع بخشی از غذای مصرف شده وجود دارد که تجمع آنها باعث بوی بد دهان میشود. این مکان ها معمولاً بین دندان ها یا روی لثه و زبان است. این حفره های خالی محل تشکیل پلاک های دندانی خواهد بود که مجموع بیشتر ذرات غذا و اجتماع باکتری ها میشود.
خشکی دهان و کم آبی بدن، از دیگر عوامل بوی بد دهان در کودکان
یکی دیگر از عوامل اصلی ایجاد کننده بوی بد دهان در کودکان کم آبی و خشکی دهان است. زمانی که بزاق دهان کودک ترشح کمتر نسبت به حالت عادی داشته باشد، باکتریهای ایجاد کننده بوی بد دهان فرصت بیشتری برای رشد و تولید مثل خواهد داشت. در چنین شرایطی بهترین کار مصرف مایعات به میزان مناسب خواهد بود.
مصرف غذاهای بدبو
برخی از غذاهایی که ما و کودکانمان به صورت روزمره استفاده می کنیم، بوی مطبوعی نداشته و از عوامل ایجاد بوی بد دهان در کودکان و بزرگسالان خواهند بود. رایج ترین مثال ها سیر و پیاز هستند که معمولاً در غذاهای روزانه ما وجود دارند. پس از خوردن چنین غذایی بهتر است که از کودکتان بخواهید که دهان خود را بشوید یا مسواک بزند. همچنین جویدن آدامس باعث ایجاد بزاق بیشتر در دهان می شود که میتواند به محدود کردن بوی بد دهان در کودکان کمک کند.
مسائل پزشکی مربوط به بوی بد دهان در کودکان
چند دلیل دیگر بوی بد دهان می تواند به سلامت جسمانی کودک شما مرتبط باشد.
- کودکان مبتلا به رفلاکس اسید نیز ممکن است بوی بد دهان داشته باشند.
- مشکلاتی مانند پوسیدگی دندان و بیماری های لثه نیز می توانند باعث بوی بد دهان شوند.
- برخی داروها نیز می توانند منجر به کاهش جریان بزاق شوند که می تواند باعث بوی بد دهان شود.
- لوزه های بزرگ یا آدنوئیدها نیز می توانند حاوی باکتری های زیادی باشند که ممکن است باعث هالیتوز شوند.
راهکارهایی برای رفع بوی دهان در کودکان؟
راهکارهای رفع بوی بد دهان به رفع علت اصلی ایجاد کننده بوی بد دهان کودکان بستگی دارد. با این حال، رعایت راهکارهای زیر در رفع بوی بد دهان کمک کننده خواهد بود:
- اطمینان حاصل کنید که کودکتان دو بار در روز دندان های خود را مسواک می زند و یک بار در روز از نخ دندان استفاده می کنن.
- اجازه ندهید بچه ها صبحانه را حذف کنند. خوردن و آشامیدن باعث شروع تولید بزاق آنها می شود و به رفع بوی بد دهان کمک می کند.
- با نوشیدن آب کافی در روز از خشکی دهان جلوگیری کنید.
- دادن آدامس بدون قند به کودکان، به خصوص اگر حاوی زایلیتول باشد، یک راه عالی برای از بین بردن بوی بد دهان است.
- تشویق کودکان به خوردن رژیم غذایی سالم و کامل و تلاش برای محدود کردن غذاهای شیرین و نشاستهای ضروری است. زیرا باکتری های موجود در دهان از قند و نشاسته غذا تغذیه می کنند.
- اگر بوی بد دهان در کودکان ناشی از پوسیدگی، بیماری لثه باشد، به دنبال درمان توسط دندانپزشک اطفال باشید.
- سعی کنید عادت تنفس دهانی کودکتان را ترک دهید. گفتگو با پزشک اطفال در این مورد می تواند به تنفس کودک شما کمک کند.
- اگر بوی بد دهان ناشی از یک دارو است، می توانید از پزشک بخواهید تا آن را جایگزین کند.
May I simply say what a comfort to discover somebody who genuinely knows what they are talking about over the internet. You actually understand how to bring a problem to light and make it important. More people ought to check this out and understand this side of the story. I cant believe you arent more popular because you surely possess the gift.